Om

Mai Lundell och Maria Ek hade under en längre tid funderat över hur man kunde skapa en lyckad ”kulturfusion” för en helhetsupplevelse med musik eller dans, god mat och bra konstupplevelser i en unik och spännande miljö. De hade även diskuterat hur man kunde involvera flera olika aktörer för bättre samarbeten. Detta mynnade ut i en projektplan som fick bli grunden i ansökan om projektmedel från Leader UROSS.

Järnboden i Harg/DISTINGO, (r)OSLAGBAR, Hargs bruk, Folkets hus i Hargshamn samt konstföreningen på Hallsta pappersbruk gick samman och beviljades Leaderstöd från UROSS för att driva pilotprojektet CultuRing Roslagen.

CultuRing Roslagen består av en projektgrupp som arrangerar eller samarrangerar event, evenemang och workshops inom konst och kultur som riktar sig till personer i alla åldrar. Tanken är att berika kulturlivet på landsbyggden och erbjuda befintliga invånare samt besökare i Roslagen, spännande och givande upplevelser. I ett större perspektiv kan det ses som ett försök att nyansera bilden av att många upplevelser måste vara centraliserade kring storstäderna för att hålla hög kvalitet samt visa på den potential som finns på många mindre orter. Upplevelserna skall också vara ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbara så långt det är möjligt.

loggorurosseu